GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett bakslag för tennisstaden Växjö

Historiskt är Växjö en av Sveriges absoluta tennisstäder med många toppspelare och sedan några år har vi två fina inomhusanläggningar med möjligheter att utöva sporten för alla som önskar. Växjö är också en framstående stad när det gäller att på ett miljömässigt sätt bygga i trä.
Insändare • Publicerad 10 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Södra Climate Arena.
Södra Climate Arena.
Foto: Calle Rydqvist

Bygga energieffektivt och att skapa byggnader som klarar de ökande miljökraven på lång sikt är allt mer nödvändigt för vår överlevnad – även här har Växjö flera goda exempel.

Södra har visat att det är möjligt att kombinera dessa egenskaper i en och samma byggnad med sin tennishall. Här finns en anläggning som har väckt intresse runt om i Sverige och även utomlands.

Minimal energiåtgång eftersom hallen är byggd i passivhusklass i kombination med en utsökt arkitektur är något alldeles extra.

För att fortsatt värna om den fina Södrahallen och erbjuda möjligheter för god tennis i Växjö behövs även denna anläggning.

Södras planer på att ta bort tennisbanor inomhus och ersätta med padelbanor är ett stort steg bakåt, för både Södra och Växjö stad, men framför allt för den fortsatta utvecklingen av våra duktiga tennisspelare.

Tennisbanorna behövs för träning och är viktiga i samband med att det ordnas större tennisturneringar i Växjö.

Just nu byggs det padelbanor i stor omfattning i Växjö, och om önskemålet är att ordna fler padelbanor just på denna plats där den fina tennishallen ligger, vore det säkert relativt enkelt och även kostnadseffektivt att bygga till befintlig hall.

Mark ser ut att finnas i direkt anslutning till nuvarande hall och det borde vara möjligt att använda befintliga omklädningsrum och övriga utrymmen till en eventuell tillbyggnad.

Det är många Växjöbor som nu hoppas att Södra tänker framåt och visar på fortsatt kloka beslut i denna fråga.

Jan Rosqvist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.