GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett hån mot alla undersköterskor i Tingsryds kommun

Personalutskottets nya beslut om flexibel arbetsplats är lika med att spotta alla undersköterskor i kommunen rakt i ansiktet. Att man inte skäms! Man skriver om de positiva konsekvenser som blir av mer tid hemma och ändå får vi mindre!
Insändare • Publicerad 11 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset i Tingsryd, Tingsryds kommunhus
Kommunhuset i Tingsryd, Tingsryds kommunhus
Foto: Linnéa Petersson

"Att kunna ha inflytande över sin arbetssituation i olika faser i livet är bra för trivseln på arbetsplatsen. Här måste vi som arbetsgivare vara lyhörda och flexibilitet är ett nyckelord i detta sammanhang, säger Mikael Jeansson, ordförande i personalutskottet" (Tingsryds kommuns hemsida 21/9).

"Kommunens mål är att vara en attraktiv arbetsgivare med stolta och kompetenta medarbetare som trivs på sitt arbete och för att uppnå det behöver vi ständigt se över arbetssätt och vad som fungerar bäst för såväl organisationen och gruppen som den enskilde medarbetaren, säger Cecilia Bülow" (Tingsryds kommuns hemsida 21/9).

Jag tycker att det rimmar dåligt med bemanningshandboken. Vi har inte inflytande, ni är inte lyhörda, vi trivs inte längre och bemanningshandboken fungerar definitivt inte bra för den enskilda!

Vi känner nog alla att det Mikael och Cecilia säger inte är menat för alla anställda. Kan ju bara anta att vi inte är lika viktiga som alla andra. Jag förstår inte hur ni har samvete att göra så här mot oss. Varför ni väljer att strunta blankt i vad vi säger.

Vi är på bristningsgränsen, vi orkar inte mer nu! Sluta påstå att ni är lyhörda när ni inte lyssnat nånting på det vi har sagt! Snälla snälla, tänk på oss och räkna med oss i det som tydligen ska gälla era medarbetare.

En ledsen undersköterska i Tingsryds kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.