unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

EU-länder fryser ut oss svenskar

Reserestriktionerna har lättat, men faran för coronaviruset är inte på något sätt över. Det krävs sans och förnuft även i fortsättningen. Varje dag möts vi av beskedet om nya dödsfall.
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Flera länder i Europa har valt att öppna sina gränser med vissa förbehåll, där flera länder har stängt för svenskar.

För egen del går jag mot en behaglig svemester, eller hemester som en del väljer att kalla det. Jag lider inte på något sätt. Men i ett EU där alla ska behandlas lika blir man ju onekligen fundersam när flera länder börjar särbehandla, ja nästan frysa ut oss svenskar.

Vad hade hänt om Sverige satt ett inreseförbud för alla de skandinaver, tyskar och holländare som har stugor här? Jag får inte sätta foten i Köpenhamn utan särskilda skäl, medan en dansk kan komma och gå hur som helst i Sverige. Vår regering står med mössan i hand och vill inte stöta sig med någon. De två motsatserna heter handlingskraft och flathet.

Det kan ju te sig barnsligt att ge igen med samma mynt, men målet måste vara att stoppa smittspridningen i samhället just nu. Då är det direkt kontraproduktivt när vi begränsar oss här hemma och samtidigt tillåter turism från kontinenten att välla in i sommar.

UKU

”Det kan ju te sig barnsligt att ge igen med samma mynt, men målet måste vara att stoppa smittspridningen i samhället just nu”, skriver signaturen ”UKU”.
”Det kan ju te sig barnsligt att ge igen med samma mynt, men målet måste vara att stoppa smittspridningen i samhället just nu”, skriver signaturen ”UKU”.
Foto: Henrik Montgomery/TT