Annons

Får handikapptoaletterna vänta tills nya sjukhuset är klart?

När man i rullstol som besökare på CLV i Växjö måste gå på handikapptoaletterna som utger sig för att vara just handikapptoaletter blir man förvånad. Inga förhöjda sitsar, trasiga eller borttagna handtag och armstöd vid toastolarna, pappershållare och utrymmen som är svåra att nå. Ovärdigt och otillräckligt kan man säga.
Insändare • Publicerad 5 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Ulf Österström

De låga sitsarna gör det svårt för många av oss patienter att kunna nyttja toaletterna. Detta är naturligtvis även en säkerhetsfråga med risker för nya olyckor. Vid påpekande för personalen om dessa problem blir svaret att vi väntar på vårt nya sjukhus. Alltså måste vi acceptera dessa olägenheter och säkerhetsrisker under en tidsperiod av kanske tio år. Detta kan inte anses vara godkänt. För att kunna kallas handikapptoalett måste de vara utrustade för sitt avsedda ändamål.

Vid min behandling på ortopedavdelning och olika mottagningar för vård och eftervård är jag väldigt nöjd med den duktiga, kompetenta, effektiva och trevliga personal jag mött överallt på CLV. Många rosor kan delas ut till all personal.

Annons

Sjukresorna som utförs av Serviceresor fungerar bra utom när väntetiderna efter sjukhusbesöken för att åka hem ibland blivit alltför långa. Vid ett besök där behandlingen tar en halvtimme i genomsnitt blir hela besöket 4–5 timmar när väntetiderna räknats in trots att avståndet till CLV är endast två kilometer. Det verkar vara en brist på bilar och chaufförer för att klara det ökande behovet av sjukresor.

Behoven av förbättringar kan inte anstå i väntan på vårt eventuella nya sjukhus.

Kerstin Svedbom

Annons
Annons
Annons
Annons