GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem svenska banker satsar stort på fossilt

Det är skandal att svenska banker enligt Fair Finance går in med 97 miljarder i lån och investeringar till oljeborrning i Arktis.
Insändare • Publicerad 26 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Norske politikern Arne Nævra med munskydd med texten ”Oljefritt Arktis”.
Norske politikern Arne Nævra med munskydd med texten ”Oljefritt Arktis”.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Våra banker borde absolut inte delta i denna satsning som Norge gör i Arktis. Värst lär SEB och Swedbank vara och inte bättre är det att samma fem banker satsar 12 miljarder på köttproduktion och sojaodling i bland annat Amazonas. Skam över bankerna. I stället för att leda utvecklingen mot fossilfritt och utsläppsminskningar deltar de i att ytterligare förvärra situationen; alltså långt ifrån hållbarhet och Parisavtalets 1,5 grader i temperaturökning.

Börje Svensson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.