Annons

Fler vuxna i skolan

Insändare • Publicerad 15 februari 2012

 Den 10 februari hävdar Agneta Sjöström att privatisering av städverksamheten är ett jämställdhetsproblem.

Som socialdemokrat tycker inte jag heller att vi ska privatisera städningen av Växjös skolor. Förutom arbetssituationen för de anställda som gör ett jättebra jobb ser jag framför allt att vi behöver fler vuxna i skolan som bryr sig och ser vad som händer. En vuxen som tar sig tid att prata med en elev som ser ut att inte må bra.

Annons

Många av de företag som städar på skolor väljer att städa på tider då eleverna inte är där. Detta leder till att färre elever blir sedda något som antagligen kommer att påverka skolresultaten negativt. Så även med de osäkra beräkningarna att kommunerna tjänar några kronor på att privatisera tror jag att förlusten i försämrade skolresultat är större.

Jag tycker att de kombinationstjänster mellan mat och städ som Växjö kommun har använt sig av för att ge personalen rätt till heltid har varit bra och ser det som tråkigt med privata alternativ som fördärvar möjligheterna att jobba heltid. Vi i S säger nej till privatiseringen av städningen på skolorna.

HUGO HERMANSSON (S)

Ledamot skol- och barnomsorgsnämnden

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons