Annons

Fortsätt med träningarna – de betyder mycket

Nu har inomhusträningen kommit igång igen efter en månads uppehåll, vilket är väldigt bra. Utan träningen har jag varit tröttare och har haft det svårt att koncentrera mig i skolan.
Insändare • Publicerad 15 mars 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Wille Arvidsson tycker att det är viktigt att hålla i gång med träningar.
Wille Arvidsson tycker att det är viktigt att hålla i gång med träningar.Foto: Erik Mårtensson/TT

Varför stängde de ner träningar överhuvudtaget? Jag kan inte förstå varför man inte fick träna samtidigt som högstadieskolor var öppna. I skolan trycker man in upp emot trettio personer i ett litet klassrum, på våra träningar är vi max 20 personer i en stor idrottshall. Jag skulle tro att det är mycket högre risk för smittspridning i skolan än på träningar. Det var ett väldigt konstig beslut med tanke på hur stor påverkan träning har på ungdomars liv.

Barn och ungdomar rör sig för lite i dag och det lär ju inte bli bättre av att träningar stängs av. Enligt Folkhälsomyndigheten ska man röra sig en timme om dagen. Den gruppen som rör sig mest i Sverige är 11-åriga pojkar men det är bara 23 procent av dem som uppnår detta, gruppen som rör sig minst är 15-åriga flickor och endast 9 procent av dem uppnår en timmes daglig motion. Detta är varför jag tycker det är viktigt att träningarna är igång igen. Motion har många positiva hälsoeffekter som påverkar mer än bara din träning till exempel koncentrationsförmågan och sömnkvalitet.

Annons

Nu när träningarna har startat igen har min koncentrationsförmåga ökat och jag presterar bättre i skolan. Skolresultaten påverkar framtiden och eftersom att träningen påverkar dem så anser jag att det är väldigt bra att vi får träna igen.

Så ett stort plus till alla de som bestämde att träningen skulle komma igång som vanligt igen.

Wille Arvidsson

”Nu när träningarna har startat igen har min koncentrationsförmåga ökat och jag presterar bättre i skolan.”
Annons
Annons
Annons
Annons