GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Från det lugna trygga till en brottsvåg som Lammhult med omnejd sällan skådat

En ny skola är under uppbyggnad i Lammhult. För Lammhults Näringsliv, Lammhults samhällsförening och befolkningen i stort är den nya skolan med idrottshall efterlängtad och ett lyft för hela samhället.
Insändare • Publicerad 16 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En ny skola är under uppbyggnad i Lammhult.
En ny skola är under uppbyggnad i Lammhult.
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Vår förhoppning med den nya skolan har varit att skolan tillsammans med ett rikt föreningsliv och såväl idrottsföreningar som andra föreningar, en ny padelbana, en ny discgolfbana, ett utomhusbad och en naturskön omgivning skulle underlätta rekryteringen av nya medarbetare till industrierna på orten. Skolan tillsammans med ortens alla möjligheter skulle också bidra till att fler unga familjer väljer att bosätta sig i Lammhult.

Lammhult har så långt vi kan blicka tillbaka framstått som ett lugnt och tryggt samhälle. Dessvärre ser vi nu att vårt fina och förut så trygga Lammhult har drabbats av en brottsvåg som vi sällan skådat, folk är rädda, otrygga, ledsna och minst sagt förbannade.

I vårt annars så lugna samhälle har vid upprepade tillfällen inbrott och stölder i ett flertal fastigheter ägt rum. Trapphus vandaliseras och boendemiljön förstörs. En brand på Lammhults värdshus, en person knivskuren. Hotfulla situationer har vid flera tillfällen uppstått i butiker. Öppen knarkhandel har bevittnats.

Att poliserna allt oftare syns i Lammhult verkar inte ha någon effekt – allt fortsätter i oförminskad skala.

Detta är inte det samhälle vi hade, ej heller det samhälle vi önskar.Vi vill återgå till vårt trygga samhälle och fortsätta den utveckling vi vill uppnå.

Per-Olof Lenegård, Mikael Averskog, ordförande i Lammhults näringsliv och Lammhults samhällsförening

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.