GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gamla kommunhuset ett ödehus i city

Det gamla kommunhuset har stått tomt alldeles för länge. Vi borde ha mött byggnadsarbetare i dörren redan när vi flyttade ut i maj 2021.
Debatt • Publicerad 14 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjös gamla kommunhus.
Växjös gamla kommunhus.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Redan för åtta år sedan lovades det lägenheter i kommunhuset av den då moderatledda majoriteten. Då beskrevs projektet att det skulle skapa liv och rörelse dygnet runt. Just nu är det ett helt kvarter i city som står öde och skapar allt annat än liv och rörelse.

Vi hör rykten om att något är på gång, vilket vi välkomnar, men man kan undra hur mycket längre Växjöborna ska behöva vänta? Man kan undra hur länge vi ska ha ett ödehus mitt i city? Man kan undra vad det kostar Växjöbostäder i missade hyresintäkter under tiden som huset är öde? Det moderatledda styret svarar svävande på frågor och saknar handlingskraft. Socialdemokraterna har föreslagit trygghetsboende i området. Vi hoppas få se det men också bostäder där generationer möts till exempel studentbostäder och bostäder för familjer. Växjö kan bättre än att ha ett ödehus mitt i city.

Malin Lauber (S), kommunalråd

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.