GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gamla kommunhuset – varför tar det sådan tid?

Lite intressant var det att läsa René Jaramillos svar på Malin Laubers debattinlägg.
Insändare • Publicerad 20 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjös gamla kommunhus.
Växjös gamla kommunhus.Foto: Janerik Henriksson/TT

René Jaramillo skriver bland annat:

”Verkligheten är den att Växjöbostäder fick tillträde till byggnaden för ganska precis ett år sedan.”

”Under hela året har ett gediget arbete pågått med intressenter och eventuella samarbetspartners.”

Av inlägget kunde man dra slutsatsen att det är först under senaste året som aktiviteter pågår.

I själva verket är det ju så att Växjöbostäder övertog ansvaret för gamla kommunhuset 2018 och man uttalade då visioner om vad man skulle göra med kvarteret Ansgarius. Innan dess hade omfattande undersökningar gjorts, som underlag för att 2017 besluta att bygga ett nytt kommunhus. Det innebär att byggnadens status var väl känd när Växjöbostäder tog över ansvaret.

Även om René Jaramillo förefaller nöjd med det senaste årets arbete måste man fråga sig vad det är som gör att det tar sådan tid. Är det inte så lätt att omvandla en kontorsbyggnad till bostäder som man först bedömde? Kan det bli aktuellt att riva för att bygga nytt?

Det känns minst sagt konstigt att ett centralt kvarter står tomt utan synliga pågående aktiviteter. Det skulle vara intressant att veta vilka alternativ som är aktuella. Det beskrev inte René Jaramillo i sitt inlägg. Om man tror att man får någon vägledning i det protokoll från kommunfullmäktiges möte som René Jaramillo hänvisar till blir man besviken. Och någon länk till webbsändning från mötet återfinns inte på kommunens hemsida.

HN

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.