Gangsterrap skildrar verkligheten hos alltför många ungdomar i dag

I Smålandsposten den 18 februari skriver Jacob Sidenvall om gangsterrap. Han tycker att den ska förbjudas. Men gangsterrap finns, menar jag, för att det finns ett behov att uttrycka en verklighet som existerar i vardagen hos alltför många ungdomar idag. Det är viktigare att fokusera på orsakerna till våldet.
Insändare • Publicerad 20 februari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gangsterrap finns, menar jag, för att det finns ett behov att uttrycka en verklighet som existerar i vardagen hos alltför många ungdomar idag, skriver
Gangsterrap finns, menar jag, för att det finns ett behov att uttrycka en verklighet som existerar i vardagen hos alltför många ungdomar idag, skriverFoto: Fredrik Sandberg / TT

Gangsterrap är ”ytlig och banal poesi”, skriver Jacob Sidenvall vidare. Ja, våld är banalt och ytterst primitivt. Problemet är att vi fortfarande inte har förstått eller velat förstå vad utanförskap och ensamhet gör med den som befinner sig där. Jag rekommenderar Nicolas Lunabbas bok: ” Blir du ledsen om jag dör”, som utspelar sig i Malmö.

Vi behöver bli mer solidariska med allt vad det innebär.

I poesi och konst behövs både kaos och ordning. Bara det ena eller andra leder till död.

Karin Willén Wirdenäs, Växjö

”Vi behöver bli mer solidariska med allt vad det innebär.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.