Annons

Ge oss djur i skolan!

Många har ofta svårt att koncentrera sig och jobba bra på lektionerna. Då tycker jag att man ska få ha djur i skolan som hjälper med det!
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nakenkatt av rasen sphynx.
Nakenkatt av rasen sphynx.Foto: Jonas Ekströmer/TT

För det första, att ha djur nära sig kan minska stress och man får då lättare att lyssna. De som brukar prata eller spela under genomgångar fokuserar kanske i stället på djuret, och det blir lättare för personerna att lyssna samtidigt.

För det andra längtar kanske elever till skolan mer och ser det inte lika mycket som en plats där man tvingas att göra saker. Vissa ser skolan på ett negativt sätt, och om de får något som de tycker om i skolan så tycker de inte så längre. Djur har fantastisk verkan!

Annons

Å andra sidan så finns det ju barn som är allergiska mot vissa djur. Men då kan man ha ett slags djur som de inte är allergiska mot. Om de är pälsdjursallergiska så kan man ha en nakenkatt eller liknande. Det finns hur många olika djur som helst!

Alltså tycker jag att det blir lugnare och fler lär sig mer i skolan om man har ett djur. Vi elever kommer att fokusera bättre om det blir så. Så alltså:

Ge oss djur så att vi kan koncentrera oss!

Trettonåring

Annons
Annons
Annons
Annons