Ge oss som målar graffiti en mötesplats

Ge graffitimålare en möjlighet att utöva sin hobby. Bygg en vägg, välj en ­passande gång- och cykeltunnel eller annat lämpligt ställe. Möjligheterna är många.
Insändare • Publicerad 30 juni 2014
Ge plats åt graffitimålare i det offentliga rummet, tycker artikelförfattaren. Foto: Filip Sjöfors
Ge plats åt graffitimålare i det offentliga rummet, tycker artikelförfattaren. Foto: Filip SjöforsFoto: 

Skapa en mötesplats för graffiti där man kan utöva sitt intresse, det man brinner för.

En plats där man kan slappna av och må bra, träffa nya kompisar, dela idéer eller bara spendera tid.

Det är enkelt att glömma bort människor som har andra intressen än fotboll och ishockey.

Bo Frank är negativ till att ordna en laglig graffiti­vägg. Han nekar gång på gång alla förslag som är menade att öka intresset för graffiti med hänvisning till Polisens bedömning att graffitifrämjande åtgärder bara bidrar till ökad kriminalitet och olagligt klotter.

Det är klart, ett mynt har alltid två sidor. Det finns alltid folk som har svårt att anpassa sig.

Men låt inte ett fåtal personer förstöra för majoriteten. Utan lagliga alternativ skapas lätt negativa känslor. Känslor som hopplöshet, utanförskap, aggressioner eller att man blir bortglömd.

En laglig graffitivägg är inte ett sätt för att minska det olagliga klottret. Men det är en enkelt sätt att välkomna en stor grupp kreativa människor att ta del av samhället.

Anel

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.