GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gör om gamla kommunhuset till företagshotell!

Hur ska man utnyttja gamla kommunhuset på bästa sätt?
Insändare • Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Byggnaden och inredningen är i mycket bra skick. Ett sätt att utnyttja tillgångarna utan dyrbara ombyggnader är att göra det till ett företagshotell. Många nystartade företag och mindre företag skulle troligen vilja etablera sig i Växjö i de fina lokalerna med centralt läge och med rimliga hyror. För mindre företag kan det räcka med enstaka eller kanske 10 kontorsplatser.

De nuvarande kontorslokalerna av "burtyp" är idealiska. Med mellanväggar skulle man kunna avskärma flera kontorsplatser för ett företag. I huset finns perfekta konferenslokaler och fikautrymmen som kan delas mellan företagen.

Den utanpåliggande 30-miljonersreceptionen skulle kunna utnyttjas som utställningslokal och reception. Satsa på att använda lokalerna utan att behöva riva, bygga om och slösa med skattebetalarnas resurser. För alternativet "seniorbostäder" är det bättre att bygga helt nytt så att det kan bli optimala bostäder utan kompromisser. Företagshotell kan vara lösningen för gamla kommunhuset!

Rudolf Sillén, entreprenör

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.