Håller med om Regionens dikeskörning

I en debattartikel skriver Marcus Thuresson ” Nu är det uppenbart för alla förnuftiga kronobergare att Region Kronoberg kört rejält i diket när det gäller nya lasarettet i Räppe. Den vingliga färden har pågått i flera år. Vi som följt debatten är inte överraskade. Dikeskörningen var helt förutsägbar med en överoptimistisk förare.”
Jag håller till fullo med!
Insändare • Publicerad 1 mars 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten om sjukhuset fortsätter.
Debatten om sjukhuset fortsätter.Foto: Jonas Engman

Råd och varningar om att inte färdas den vägen har utfärdats av många verkligt kunniga personer, men föraren har inte lyssnat! Någon borde utreda olyckan och överväga att dra in körkortet för föraren. Det verkar vara så att nuvarande regionledning har låst fast sig totalt i sin uppfattning och inte kan eller vill se andra alternativ? I så fall borde hela ledningen bytas ut nu. Marcus Thuresson och många andra kompetenta personer har på ett klart och pedagogiskt sätt klargjort att det planerade Räppesjukhuset är i det närmaste en katastrof för regionens framtida sjukvårdsresurser. De som inte begripigt detta borde sätta sig på skolbänken igen och fundera.

Jag har tyvärr åter igen varit tvungen att belasta sjukvården och sjukhuset, och för varje gång blir jag mer och mer imponerad av sjukhuset och personalens fantastiska arbete! Vid samtal har jag inte träffat någon som tycker att det är klokt att bygga nytt sjukhus! Det är vårdplatser och mer personal som behövs! Det är det klara budskapet från de flesta! Många lokaler på CLV är i mycket gott skick och det måste helt klart gå att bygga till i lugn takt och skapa fler vårdplatser till ett mer hållbart ekonomiskt och miljömässigt sätt! Jag uppmanar alla er som bryr sig att på alla sätt påverka politiker och regionledningen till att backa från beslutet att bygga sjukhus i Räppe och i stället bevara och utveckla nuvarande CLV.

Lennart Turesson

”Jag har tyvärr åter igen varit tvungen att belasta sjukvården och sjukhuset, och för varje gång blir jag mer och mer imponerad av sjukhuset och personalens fantastiska arbete!”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.