GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Heder åt företag som satsar på fossilfria bränslen

Det finns folk och företag på landsbygden som satsar på fossilfria bränslen. Ett av dem är Amokabel, Älghult, med satsning både på laddstolpar och vätgasproduktion via el från vindkraftverk. Heder åt dessa företag!
Insändare • Publicerad 20 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Framtiden även för landsbygden är fossilfritt i stället för fossil bensin/diesel, skriver Börje Svensson.
Framtiden även för landsbygden är fossilfritt i stället för fossil bensin/diesel, skriver Börje Svensson.Foto: Pontus Lundahl/TT

Man visar härigenom att framtiden även för landsbygden är fossilfritt i stället för fossil bensin/diesel. Hoppas därtill att bönder med djur går ihop och producerar biogas för fordonsdrift som man har gjort i Alvesta. Bönder som satsar på biogasproduktion är värda samhällets stöd. Att sänka priset på fossil bensin/diesel för storstadsbor under förevändning att hjälpa landsbygdsbor är helt förkastligt.

Tills förnybart är utbyggt på landsbygden borde landsbygdsbor utan möjlighet till fossilfritt i stället få ett landsbygdsavdrag som täcker deras kostnader för att komma till olika serviceinrättningar i storsamhället. Storstadsbor med service i området kan gott betala höga priser på fossil bensin/diesel, särskilt de som kör stora suvar i stadstrafik. De förstör luften extra mycket och hotar dessutom allvarligt bränslesnåla/fossilfria småbilsförare vid en eventuell krock.

Börje Svensson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.