Helt fel att sänka bensinpriset

Replik till Sivert Eklundh.
Replik • Publicerad 26 oktober 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det är en myt att bensinen är dyrare i dag. Vi lägger inte mer, snarare en mindre del av vår disponibla inkomst på drivmedel i dag än för 10, 20 eller 30 år sedan.

Problemet är att vi måste börja minska de fossila utsläppen nu om vi ska nå riksdagens uppsatta klimatmål. Därför är det helt fel att sänka bensinpriset och reduktionsplikten. Landsbygden kan kompenseras bland annat genom höjt resebidrag, utökad kollektivtrafik och snabbare utbyggnad av laddstationer för elbilar. Vi måste också börja samåka mer. Dyrare drivmedelspriser är inte bara negativt utan kan också gynna den lokala handeln och kultur- och föreningsliv på landsbygden.

Och du Sivert, Miljöpartiet är det enda parti som har ett program som gynnar både klimatet och den biologiska mångfalden. Det måste väl vara bra för landsbygden.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.