GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hoppas politikerna tänker på hela Tingsryd

Återigen ett förslag om att centralisera till Tingsryd. Denna gång var det tjänstemännen som föreslog att köken i Linneryd och Konga skulle läggas ner och maten köras ut från Tingsryd.
Tjänstemännen har ingen känsla för att Tingsryds kommun är en landsbygdskommun med flera samhällen utspridda över hela kommunen, anser Sivert Eklundh.
Tjänstemännen har ingen känsla för att Tingsryds kommun är en landsbygdskommun med flera samhällen utspridda över hela kommunen, anser Sivert Eklundh.
Foto: Arkivbild
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Någon känsla för att Tingsryds kommun är en landsbygdskommun med flera samhällen utspridda över hela kommunen har man inte. Att hela landsbygden skall leva har man nog aldrig hört och förmodligen bor berörda tjänstemän inte ens i kommunen.

Det är möjligt att man tjänar någon liten krona på förslaget, men miljöpåverkan att köra ut maten tänker man inte på och hur maten smakar jämfört med när den lagas på plats struntar man i, man behöver ju inte äta den själv.

Man kan ju alltid hoppas att politikerna ska ha lite mer känsla för sin landsbygd, dom är ju valda av folket där, men jag skulle bli mycket positivt överraskad om man tänkte på hela Tingsryds kommun och inte bara centralorten. Hoppas kan man ju dock alltid.

Sivert Eklundh

"Att hela landsbygden skall leva har man nog aldrig hört och förmodligen bor berörda tjänstemän inte ens i kommunen."

Läs mer