GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur fungerar den politiska demokratin i Tingsryd?

Fullmäktige är en kommuns högsta politiska organ. Men i vår kommun fattas många viktiga beslut av en politisk elit i kommunstyrelsens arbetsutskott. Sedan bekräftas bara besluten i fullmäktige om de ens hamnar är.
Insändare • Publicerad 15 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset i Tingsryd.
Kommunhuset i Tingsryd.
Foto: Linnéa Petersson

Detta medför att de politiker och politiska partier som inte har insyn i kommunstyrelsens arbete har svårt att påverka politiska beslut. Risken är också uppenbar att de fattar beslut som de egentligen inte står bakom eller till fullo vet vad de innebär.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.