GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Industri och djur är en sorglig kombination

Har med bestörtning och sorg följt debatten kring Kronfågel. Levande djur har blivit brutalt plågade enkom för att vi människor ska få kyckling på bordet. Glädjande är att många har reagerat. Dock är det en smula märkligt att ett massivt uppbåd krävs för att majoriteten ska förstå hur verkligheten ser ut.
”Det är minst sagt sorgligt hur grymma människor kan vara”, anser Johan Gustafsson med anledning av djurindustrin.
”Det är minst sagt sorgligt hur grymma människor kan vara”, anser Johan Gustafsson med anledning av djurindustrin.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

De kycklingar som finns föds upp för att dödas. Ekonomin är drivkraften bakom detta. Kronfågel är bara en av alla de som ser djur som produkter. Hur tror ni att det ser ut hos andra ”djurindustrier”? Avslöjanden har duggat tätt under de senaste åren. För den som bryr och är intresserad finns gott om information tillgänglig. Det är minst sagt sorgligt hur grymma människor kan vara.

Det alternativ som återstår för människor som vill äta kött är att skaffa egna djur och se till att de får ett drägligt liv. I det gamla småskaliga bondesamhället sågs djur som levande individer och tilldelades ofta namn. Idag ses de som produkter i det vinstmaskineri som drivs av människor. Vem har gett oss den rätten? Jag skäms. Vi beter oss som lortar i tron att vi är gudar.

Det alternativ som i övrigt återstår är att helt enkelt sluta äta kött. Svårare än så är det inte.

Djur och industri bör inte nämnas i samma mening. Dessa hör inte på något sätt ihop. På ren svenska är det åt helvete.

Johan Gustafsson

"Vem har gett oss den rätten? Jag skäms. Vi beter oss som lortar i tron att vi är gudar."

Läs mer