Annons

Ingen förstår hur det är att vara förälder till ett barn som inte går till skolan

Jag går sönder inombords! Tårarna rinner fast ingen ser. Jag skriker fast ingen hör. Jag vill fly men kroppen är som förlamad.
Insändare • Publicerad 11 januari 2023 • Uppdaterad 12 januari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Leif R Jansson/TT

Ingen förstår hur det är att vara förälder till ett barn som inte går till skolan. Där man får kämpa för förståelse, anpassningar, stöd, positivt bemötande och barnets rätt till att vara i skolan utifrån sina behov. Att barnet får känna sig välkommen till skolan utan att vara ett problem. Att som förälder hoppas att nån tar ansvar för mitt barn i skolan. Allt handlar om att alla ska vara stöpta i samma form, fungera på samma sätt och anpassa sig till rådande kultur. Om inte så kräv inte någonting som påverkar budgeten, allt ska rymmas inom ramen. Att sedan barn och föräldrar går sönder och då kostar samhället många miljoner mer fast i en annan nämnds budget.

Vi måste tänka om. Skolan måste göras om från grunden! I dag har vi grundskola och särskola, men alla NPF-barn då? Var tillhör de, vem tänker på dem och deras skolgång? Alla barn har rätt att gå i skolan. Tårarna rinner men ingen ser …

Förtvivlad förälder till barn med NPF

Annons
Annons
Annons
Annons