GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen i trafiken har rättigheter – bara skyldigheter!

Önskvärt vore att de som framför elsparkcykel och elcykel inte kör på gångbanan!
Insändare • Publicerad 4 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elsparkcykel – en fara för fotgängare?
Elsparkcykel – en fara för fotgängare?
Foto: Malin Palm

Häromkvällen fick jag och två andra personer hoppa åt sidan för en cirka 25–30 år gammal kvinna som kom åkande i fel färdriktning. Vi upplyste henne om att cykelbanan var utmed gatan, hennes svar var: Men jag ska ditåt. Det var alltså fotgängarna som det var fel på.

Jag ser gärna att trafikpolisen stoppar de som kör fel.

Norra Esplanaden är tyvärr inte det enda stället i stan som jag som fotgängare måste akta mig på. Det har hänt flera gånger att jag och hunden blivit påcyklade på väg ut från lägenheten.

Elcyklar är inte ett problem så länge som trafikreglerna följs.

HT som har klarat sig från skador

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.