GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inget är klart om nytt sjukhus i Räppe

Tyvärr var förstasidan och artikeln i Smålandsposten den 27 oktober med rubriken ”Överklagan avslås – klart för nytt sjukhus i Räppe” inte korrekta. Reportaget byggde på en felaktig uppgift. Det aktuella beslutet handlade i sak inte om förutsättningarna för att kunna bygga ett sjukhus i Räppe.
Insändare • Publicerad 23 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är troligt att det inte finns något giltigt exploateringsavtal för sjukhus i Räppe, skriver ”Kråkvinkel”.
Det är troligt att det inte finns något giltigt exploateringsavtal för sjukhus i Räppe, skriver ”Kråkvinkel”.Foto: LENA GUNNARSSON

De finns två överklagade beslut som handlar om möjligheten att kunna bygga sjukhus i Räppe. Dels är det Kommunstyrelsens beslut den 30 november om att godkänna ett genomförandeavtal (exploateringsavtal). Dels är det Kommunfullmäktiges beslut i december om att anta ett detaljplaneförslag. Inget av dessa ärenden – som hanteras av olika domstolar – är ännu avgjort. Inte ens i första instans.

I ärendet om exploateringsavtalet anser klaganden att avtalets giltighet är förfallet. Den förlängning, som kommunen gjorde, har inte hanterats rätt. Därför är det troligt att det inte finns något giltigt exploateringsavtal för sjukhus i Räppe.

Eftersom förslaget till detaljplan sannolikt saknar giltigt exploateringsavtal kan planen varken godkännas eller genomföras. Dessutom har miljökonsekvenserna av en sjukhusflytt inte utretts. Att bygga sjukhus i Räppe utan ny detaljplan och i strid med strandskyddet går inte.

Det bekymmersamma för regionens skattekollektiv är att hundratals miljoner redan är förbrukade i detta projekt. Kanske utan att det finns möjlighet att kunna bygga sjukhus i Räppe.

Kråkvinkel

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.