Annons

Inget rättvist pensionsavtal

Insändare • Publicerad 23 oktober 2012

 Politikernas frikostiga pensionsavtal har åter kommit upp på ytan och givevis försvarar Bo Frank detta. Det är nästan en självklarhet att man som politiker vill behålla sådana frikostiga avtal.

Men var finns rättvisan i detta? Är det så mycket tyngre och mer värt att vara politiker som dessutom är vald av oss vanliga människor än att ha stått på en industri i hela sitt yrkesverksamma liv?

Annons

Att kunna hoppa av och gå i pension med i stort sett full lön 15 år innan pensionsåldern är uppnådd och att inte behöva söka nytt arbete som alla andra är horribelt.

Det är ett hån mot oss vanliga arbetare som får knega på till minst 65 år och helst 70 år som Moderaterna tycker vi ska.

Nu är det väl inte bara Moderaterna som talar tyst om detta, det gör alla partierna det hörs inga protester från något politiskt håll , inte lokalt i alla fall.

Varför det är så tyst i medborgarleden är en gåta, folk borde stå utanför kommunhuset i Växjö och skandera..

Sveriges kommuner och landsting ska tydligen utreda detta nu men det brukar inte medföra några större förändringar.

ROFFE

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons