Annons

Insändare: ”Att bli gammal och i behov av vård och omsorg är det sämsta valet vi kan göra”

Roland Giselson skriver en insändare om att Älmhults kommun har förslagit en nedläggning av äldreboendet Almgården.
Insändare • Publicerad 3 november 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Almgården.
Almgården.Foto: Filip Sjofors

Älmhults Kommun kommer att lägga ner äldreboendet Almgården. Av allt att döma är detta möjligt på grund av att våra styrande så kallade politiker inte har någon förälder, släkting eller närstående som är brukare på Almgården.

Vi vet ju alla att bli gammal och i behov av vård och omsorg är det sämsta valet vi kan göra i vårt nuvarande samhälle.

Annons

Nej, det finns så mycket annat som våra så kallade politiker kan välja att lägga de pengar som våra föräldrar har bidragit med genom många år slit på något annat.

Våra så kallade politiker måste ju tänka på att vi får vatten i våra kranar! Nej, just det, tänkte inte på att de har höjt den taxan rejält de senaste åren.

Våra så kallade politiker måste ju tänka på sophämtningen! Nej, just det, tänkte inte på att de har outsourcat sophämtningen.

Våra så kallade politiker måste ju se till att alla har fått sina rättigheter tillgodosedda och det kostar mycket pengar. Bara så ni vet.

”Min personliga åsikt är att vi som samhälle har kommit helt på sned när alla skatter och avgifter vi betalar inte ens räcker till det basala behovet för vårt samhälle.”

Det väntade beslutet som kommunstyrelsen har föreslagit och som skall beslutas i kommunfullmäktige den 18 december kommer som en perfekt julklapp till de brukare som kommer att bli utkastade på gatan lagom till jul.

Min far, 91 år, är brukare på Almgården och betalar det mesta av sin pension för att få ett rum med toalett och tre mål mat per dag. Han får stöd och hjälp från den fantastiska personalen men där tar det slut.

Det finns ingen som kan hjälpa honom att komma ner till min mammas grav. Det finns oftast ingen som får följa med honom om han skall till sjukhus eller tandläkaren.Om han vill komma ut finns det en balkong på Klinten men att få någon som som kan gå en promenad med rullstolen finns inte nog resurser.

Min personliga åsikt är att vi som samhälle har kommit helt på sned när alla skatter och avgifter vi betalar inte ens räcker till det basala behovet för vårt samhälle.

Till våra så kallade politiker: Fy skäms på er! Förr kallades man feg om man slog någon som låg ner. Men idag är det tydligen helt okej.

Roland Giselson

Annons
Annons
Annons
Annons