Annons

Insändare: ”Att fortsätta lappa och laga det gamla sjukhus vi har inte är en framkomlig väg”

Britt Karlsson i Växjö skriver i en insändare att det inte går att lappa och laga det gamla sjukhuset.
Insändare • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Grundproblemet är väl snarare att de styrande för längesedan inte hade modet att flytta sjukhuset till Sankt Sigfrids-området”, skriver Britt Karlsson i Växjö.
”Grundproblemet är väl snarare att de styrande för längesedan inte hade modet att flytta sjukhuset till Sankt Sigfrids-området”, skriver Britt Karlsson i Växjö.Foto: David Johansson

I debatten låter det som att alla Växjöbor är emot bygge av ett nytt sjukhus, det är långt från sanningen, vi är många som inser att fortsätta lappa och laga det gamla sjukhus vi har inte är en framkomlig väg. Dessutom låter det i debatten som att det på något sätt skulle vara gratis att vara kvar där man är, det är väldigt långt från sanningen. Det kommer att kosta minst lika mycket, om inte mer, att få vårt gamla, slitna, redan lappade och lagade sjukhus att bli ett fungerande sjukhus för framtiden.

”Men behovet av ett nytt sjukhus är stort - vad Växjö Forum än säger!”

Grundproblemet är väl snarare att de styrande för längesedan inte hade modet att flytta sjukhuset till Sankt Sigfrids-området på den tiden när det var möjligt. Om sedan Räppe är rätt ställe att bygga på överlåter jag åt andra att bedöma. Men behovet av ett nytt sjukhus är stort – vad Växjö Forum än säger!

Annons

Sen undrar jag var Växjö Forum höll hus när det byggdes ett nytt kommunhus? Då var det märkligt tyst, trots att det var ett bygge som verkligen inte behövdes och var rent och skärt slöseri med våra skattepengar.

Britt Karlsson, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons