Annons

Insändare: ”Det måste fortsättningsvis finnas papperstidningar”

Insändare • Publicerad onsdag 10:00
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Marie Aschenbrenner i Lenhovda skriver en insändare om att hon tycker Smålandspostens papperstidningar har blivit alltför tunna.

”Inget är väl som prasslet från morgontidningen, tillsammans med morgonkaffet, ostmackorna, saltkaret, äggen och tomaterna.”, skriver Lenhovdabon Marie Aschenbrenner.
”Inget är väl som prasslet från morgontidningen, tillsammans med morgonkaffet, ostmackorna, saltkaret, äggen och tomaterna.”, skriver Lenhovdabon Marie Aschenbrenner.Foto: Roald, Berit

Nu sätter jag ner foten! Är det någon mer som vill sätta ner foten tillsammans med mig?

Annons

Det borde vara fler än jag, som har märkt att till exempel Smålandsposten blivit så tunn.

Det beror nog inte på att det händer för lite i Småland, Sverige och Världen. Nej, det beror på att de som jobbar på tidningsredaktionen föredrar att publicera en del av artiklarna digitalt, alltså på smp.se.

Jag ringde till dem och ifrågasatte varför Uppvidingeredaktionen inte har med någon artikel i papperstidningen. Det är så väldigt ofta! Det beror inte på att det inte händer något i Uppvidinge.

Nej, de kör ut från Åseda och gör olika reportage att ha med i tidningen. Men på redaktionen i Växjö gör de prioriteringar.

Det ska inte stå så mycket i papperstidningen.

”Så det måste fortsättningsvis finnas papperstidningar för alla oss som gillar att bläddra i en fysisk morgontidning.”

Det är meningen att vi prenumeranter ska läsa tidningen på dator, i-pad, mobil eller läsplatta. Papperstidningen tappar prenumeranter! Enligt reporter på redaktionen är det ”fler som prenumererar på digital tidning”. Det finns säkert människor som hellre läser dagstidningar digitalt.

Men det gör inte jag!

Jag vet att det finns prenumeranter som inte kan förstå sig på digitala medier, såsom att läsa dagstidningar på webben. Så det måste fortsättningsvis finnas papperstidningar för alla oss som gillar att bläddra i en fysisk morgontidning.

Inget är väl som prasslet från morgontidningen, tillsammans med morgonkaffet, ostmackorna, saltkaret, äggen och tomaterna. Ni får inte prioritera bort lokala artiklar för papperstidningen, och endast publicera i webbtidningen.

Det blir en orättvis journalistik på det viset.

Annons

Smålandsposten är en tidning, där de små lokala tidningsredaktionerna ska, publicera stora som små händelser på olika orter i hela länet. Sen har vi händelser i Sverige och övriga världen, som bland annat nyhetsbyrån TT sänder ut.

Så tunn som papperstidningen har blivit så är det väl bara bra att ni fyller på med fler lokala nyheter, följetonger och annan trevlig läsning för oss prenumeranter och lösnummer köpare!

Det kanske till och med blir så att ni får fler prenumeranter på Smålandspostens papperstidning. Då kan ni inte påstå att papperstidningens tid är förbi.

För det är den ju inte!

Marie Aschenbrenner, Lenhovda

Läs Smålandspostens svar på Maries insändare:

Annons
Annons
Annons
Annons