Annons

Insändare: ”Det som nu händer är konsekvenser av politiska beslut på högsta nivå”

Owe Swenson i Alvesta skriver en insändare om det eskalerande gängvåldet i Sverige.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Insändare • Publicerad 20 oktober 2023
Bilden: Polisinsats efter det mord som skedde på Sommarvägen i Växjö natten till under natten till söndagen den 8 oktober.
Bilden: Polisinsats efter det mord som skedde på Sommarvägen i Växjö natten till under natten till söndagen den 8 oktober.Foto: Carl Carlert

När man dagligen matas med nyheter som handlar om skjutningar och sprängningar som resulterar i åtskilliga dödsfall och allvarligt skadade blir man påmind om två gamla ordspråk som är perfekta exempel på det som nu utspelas inför öppen ridå.

”Som man sår får man skörda” och ”som man bäddar får man ligga”.

Annons

Man behöver förmodligen inte vara någon Einstein för att konstatera att det som nu händer är konsekvenser av politiska beslut på högsta nivå under de senaste trettio och fyrtio åren. Beslut som har fattats av våra valda ombud i Sveriges riksdag.

”Den hårda och krassa verkligheten vi befinner oss i just nu bryr sig knappast om behjärtansvärda intentioner.”

Beslutsfattarna har förhoppningsvis varit besjälade av goda intentioner som förmodligen varit ändamålsenliga. Men den hårda och krassa verkligheten vi befinner oss i just nu bryr sig knappast om behjärtansvärda intentioner.

Hur de här beslutsfattarna känner sig i dag och om de anser sig ha något ansvar för det som utspelar sig just nu eller till och med känner sig medskyldiga kan vi förstås inte veta. Men om jag hade varit en av dem hade jag förmodligen fått allvarliga problem med nattsömnen för lång tid framöver.

En gammal sanning är att allting i tillvaron har sitt pris som man får vara beredd att effektuera när notan kommer fram på bordet.

Det här är kanske priset man får finna sig att erlägga om man föredrar att leva i ett mångkulturellt samhälle.

Owe Swenson, Alvesta

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons