Annons

Insändare: ”Hade det gällt något annat än hörselproblem hade det talats om diskriminering”

Bengt-Olof Göransson i Alvesta skriver i en insändare om sina upplevelser av att på äldre dagar blivit ”lomhöd”.
Insändare • Publicerad 29 september 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Genrebild: Äldre person med hörapparat.
Genrebild: Äldre person med hörapparat.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Med tilltagande ålder har även jag blivit ”lomhörd”. Ibland hör jag inte ens det jag vill höra, inte ens med hjälp av hörapparaten. Det här är jag självklart inte ensam om. Men det blir mer och mer tydligt för mig att de flesta med hörselproblem är alldeles för snälla och tysta. Man säger inte ifrån, när ljudet är dåligt.

”Vi alla med hörselproblem, låt oss hjälpas åt att tjata och tjata och tjata”

Det finns hörselanläggningar i de flesta offentliga lokaler. Många lokaler har akustikplattor eller andra anordningar, för att ljudnivån och bullernivån – ekoeffekten, skall vara acceptabel även för hörselskadade. Men inte alla lokaler! Hade det gällt något annat än hörselproblem, som kanske främst drabbar äldre, hade det demonstrerats och talats om diskriminering.

Annons

Vi alla med hörselproblem, låt oss hjälpas åt att tjata och tjata och tjata och fortsätta att tjata och påpeka att lokaler och ljudanläggningar måste fungera så att alla kan höra. Hursa?

Så ett litet tillägg: Knacka aldrig på en mikrofon för att kolla att ljudet är på på. Har man hörapparat blir effekten att någon slår med slägga i ens huvud.

Bengt-Olof Göransson, Alvesta

Annons
Annons
Annons
Annons