Annons

Insändare: ”Ingår det i besittningsrätten att inte betala hyra och att slå sönder lägenheter?”

Signaturen Skattebetalande Växjöbo skriver en insändare om en hyresvärd som hade stora problem med sina hyresgäster.
Insändare • Publicerad 5 november 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Astrid, som heter något annat, berättade i en artikel i Smålandsposten att hon är orolig över vad som ska hända hennes hus. Signaturen Skattebetalande Växjöbo skriver en insändare om att myndigheterna borde skämmas över att det kan gå till på det här sättet.
Astrid, som heter något annat, berättade i en artikel i Smålandsposten att hon är orolig över vad som ska hända hennes hus. Signaturen Skattebetalande Växjöbo skriver en insändare om att myndigheterna borde skämmas över att det kan gå till på det här sättet.Foto: Lena Gunnarsson

Läste i Smålandsposten en artikel om en kvinna ”Astrid” som hade stora problem med sina hyresgäster. De betalade ingen hyra och dessutom vandaliserade de huset, både invändigt och utvändigt.

Detta hade tydligen pågått en längre tid. Astrid hade vid flera tillfällen kontaktat myndigheterna, kronofogden, polisen och kommunen, men inte fått någon hjälp! Mycket märkligt tycker jag. Kronofogden säger i artikeln att besittningsrätten är stark. Det tycker jag är bra, men ingår det i den rätten att inte behöva betala hyra och att slå sönder lägenheter? Det hoppas jag verkligen inte.

”Men när folk ockuperar och slår sönder ett hus, då kan de tydligen ta hur lång tid som helst innan myndigheterna reagerar.”
Annons

När några Växjöbor ockuperade delar av Fyllerydsskogen för att hindra kalhygget som ska ge plats för en helt onödig ny trafikplats, då tog det inte särskilt lång tid för myndigheterna att reagera.

Då var man snabbt på plats och avhyste medborgarna.

Men när folk ockuperar och slår sönder ett hus, då kan de tydligen ta hur lång tid som helst innan myndigheterna reagerar.

Fy skäms på er!

Skattebetalande Växjöbo

Annons
Annons
Annons
Annons