Annons

Insändare: ”Kanske polisen och sjuksköterskan är mer betjänta av budgettillskott än skattesänkningar”

Kenneth Enelund i Linneryd skriver en replik till riksdagsledamoten Oliver Rosengren (M) samt samt ett flertal kommunpolitiker i Kronoberg för Moderaterna.
Insändare • Publicerad 26 september 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kenneth Enelund skriver i en insändarna att de förslagna skattesänkningarna inte är det som landets poliser och sjuksköterskor behöver.
Kenneth Enelund skriver i en insändarna att de förslagna skattesänkningarna inte är det som landets poliser och sjuksköterskor behöver.Foto: TT

Ja du, Oliver Rosengren (M), det gäller att vara noga med siffror. För de som tjänar cirka 40 000 kr i månaden, vilket ungefär motsvarar vad en polis eller sjuksköterska tjänar, blir den av din regering föreslagna skattesänkningen på arbete cirka 270 kr i månaden. För en undersköterska blir skattesänkningen ungefär 150 kr i månaden.

”I min hemkommun Tingsryd där Jörgen Kennedy (M) är kommunalråd väntar tuffa tider för vård och omsorg. Pengarna räcker inte till.”
Annons

För en pensionär som tjänar 25000 kr i månaden innebär det förstärkta grundavdraget en skattesänkning med 108 kr i månaden. På min egen pension blir skattesänkningen knappt 16 kr i månaden. Till detta kommer en obligatorisk indexuppräkning.

Samtidigt varnar kommuner och landsting att om man inte får betydande budgettillskott tvingas man säga upp både lärare och vårdpersonal.

I min hemkommun Tingsryd, där Jörgen Kennedy (M) är kommunalråd, väntar tuffa tider för vård och omsorg. Pengarna räcker inte till!

Kanske både polisen och sjuksköterskan du refererar till och jag som pensionär är mer betjänta av att kommuner och regioner får budgettillskott än de av din regering föreslagna skattesänkningarna.

Kenneth Enelund, Linneryd

Annons
Annons
Annons
Annons