Annons

Insändare: ”Många smiter från sitt styrelseuppdrag och lämnar över en förening i obalans”

En anonym medlem i Växjö Vipers är orolig över föreningens framtid. ”Vad kan jag som medlem och sponsor förvänta mig av säsongen 24/25?”
Insändare • Publicerad 27 juni 2024 • Uppdaterad 3 juli 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö Vipers under en utav vårens matcher.
Växjö Vipers under en utav vårens matcher.Foto: Alexander Jepsen

Angående intervjun med Åke Axelsson i Växjö Vipers: Tack för 22 år av engagemang. Du har gjort ett bra jobb, men saknar lösningar på de problem som finns i klubben idag. Dina uttalanden ställer fler frågor än svar.

Hur kan klubben mer än halvera sitt kapital på 4 -5 år? Är det att ta ansvar? Vad har pengarna gått? Till herrlaget? Att man backar 3,5 miljoner ett år är en sak men att backa 15-20 miljoner på 5-6 år är helt oacceptabelt. Vilka roliga saker har klubben prioriterat för dessa pengar?

Annons

Det låter inte realistiskt att börja en ny satsning på dam-verksamheten när klubben inte har kontroll på ungdomarnas och herrlagets ekonomi? Hur tänker ni här? Bara för att damerna går plus-minus-noll kan klubben låta verksamheten också gå back?

”Känns som många smiter från sitt styrelseuppdrag och lämnar över en förening i obalans.”

Att skylla på revisorerna är riktigt lågt, men om de är deras fel bör man inte byta revisor? Känns mer som dålig kommunikation mellan de som ansvar för ekonomin än bortresta revisorer? Tas inte det ekonomiska läget upp på alla styrelsemöten, med en uppföljning? Så hur kan resultatet gå från minus 1,5 till 3,5 på 3 månader?

Som sponsor blir man rädd att bidraget äts upp av ett svart tomt hål och som medlem känner man oro om klubben kommer att finnas om 5 år när de försvinner pengar på…jag vet inte vad.

Du pratar om god jordmån och säkerställa att klubben har en god ekonomi om du inte har lyckats med på de 5 senaste åren, hur ska du lyckas med det nu?

Känns som många smiter från sitt styrelseuppdrag och lämnar över en förening i obalans. All heder åt dig som vill sitta kvar och jobba för att hitta lösningar på klubbens ekonomiska och organisatoriska problem.

Kan vara dags för ett medlemsmöte där styrelsen ordföranden presentera vad som kommer hända med organisationen?

Vad är de som kommer vända den ekonomiska negativa trenden i Växjö Vipers?

Vad kan jag som medlem och sponsor förvänta mig av säsongen 24/25?

Medlem

Annons
Annons
Annons
Annons