Annons

Insändare om skötseln i Uppvidinge: ”Det ser anskrämligt ut”

Eva Ståhlgren i Åseda skriver i en insändare att orterna i kommunen är misskötta.
Insändare • Publicerad 5 juni 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Uppvidinge kommun.
Uppvidinge kommun.Foto: Arkivbild

Vad har man för strategi för skötseln av våra samhällen i Uppvidinge kommun?

Exempel i Åseda: Under pingsthelgen i vackert försommarväder var det konfirmation, Uppvidingetrampet, Sockenrundan och mors dag. Många evenemang som ökade besöken i samhället. Brukligt hade varit att visa upp samhället prydligt skött för boende och besökare. Men icke.

”Det estetiska intrycket i ett samhälle är viktigt. Inte bara för oss som bor här utan även intrycket för besökare.”
Annons

Runt alla träd i byn växer ogräset högt. I kyrkparken var inte gräset klippt. (Man har dessutom rationaliserat bort allt vad blommor och planteringar heter). Den tidigare så fina lilla gångvägen mellan kyrkparken och Järnvägsgatan med vackert plank och klängrosor ser bedrövlig ut. Planket är ruttet, träd och rosor misskötta och på marken är maskrosorna halvmeterhöga. I järnvägsparken där Uppvidingetrampet arrangerades var inte heller gräset klippt utan såg långt och ovårdat ut. Sedan har vi hela vägnätet där hålen blir fler och större för varje dag och man får kryssa sig fram på gatorna. I lekparken på Heurlins väg avverkade man alla björkar i våras, utan att plantera några nya. En lekpark kan behöva lite träd, skugga och grönska. Vad lämnades? En oinsådd stor jordplätt med ogräs. Inga barn kan leka där.

Det ser anskrämligt ut och det är en skam att missköta samhället så här. Det estetiska intrycket i ett samhälle är viktigt. Inte bara för oss som bor här utan även intrycket för besökare.

Förr sköttes våra samhällen och vi kunde visa upp en prydlig kommun. Man blev lite glad och stolt över det. Har vi en teknisk förvaltning överhuvudtaget? Varför har det blivit så att man underlåter sig att hålla samhällena fina? Många invånare undrar över misskötseln och tycker det är tråkigt att samhällena inte underhålls. Det är ju enkelt att konstatera förfallet. Det är bara att öppna kommundörren och gå ut och inspektera ert arbetsområde och åtgärda bristerna tack.

Eva Ståhlgren, Åseda

Annons
Annons
Annons
Annons