Annons

Insändare: ”Öppna kranarna så att Växjö city får lite mer liv”

Göran Storby i Växjö skulle vilja att fontäner och brunnar i Växjö city sätts igång.
Insändare • Publicerad 12 juni 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vattnet porlar inte från fontänen på Storgatan i Växjö och det önskar insändarskribenten Göran Storby att det gjorde.
Vattnet porlar inte från fontänen på Storgatan i Växjö och det önskar insändarskribenten Göran Storby att det gjorde.Foto: Johannes Turstam

Visst finns det vatten runt Växjö, i Växjösjön, Trummen, Bergundasjöarna och Helgasjön, men knappast i själva stan. Det är många år sedan vattenkaskaderna falnade i Willans Park och nog skulle det väl från början varit vatten även i installationen i korsningen Storgatan-Västra Esplanaden?

Det syns inte längre några strålar runt ”Legend i Glas” vid teatern och Snickarbäcken som passerar under Storgatan nära Bäckgatan har uppenbarligen sinat så de staplade runda stenarna på Storgatan är torrlagda sedan lång tid.

”Den lilla springbrunnen på Teatertorget var det enda levande vattnet jag såg på en cykeltur genom city en lördagsmorgon i juni.”
Annons

Något vatten flyter inte längre genom Linnéparken för att ta sig ut i Växjösjön, och i den lilla, något unkna, näckrosdammen har fontänen tystnat.

Den lilla springbrunnen på Teatertorget var det enda levande vattnet jag såg på en cykeltur genom city en lördagsmorgon i juni.

Nej, öppna kranarna så att Växjö City får lite mer liv!

Göran Storby, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons