Annons

Insändare: ”Pride är ett heligt fenomen som inte får kritiseras”

Bo Hjalmarsson i Uppvidinge skriver en insändarreplik mot den senaste tidens kritiska röster på SMP Opinion mot Richard Jomshof (SD) och Björn Söder (SD).
Insändare • Publicerad 11 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Björn Söder (SD) har fått motta stark kritik för sina kommentarer om Pride. Enligt Bo Hjalmarsson i Uppvidinge blir han och hans kollega Richard Jomshof nidtolkade.
Björn Söder (SD) har fått motta stark kritik för sina kommentarer om Pride. Enligt Bo Hjalmarsson i Uppvidinge blir han och hans kollega Richard Jomshof nidtolkade.

Sverigedemokraternas veteraner Richard Jomshof och Björn Söder utnämns till islamofob respektive homofob av de på Smålandspostens opinionssidors frekvent förekommande insändarskribenterna Magnus Lo (Smp 7/8) och Kenneth Enelund (Smp 9/8).

Jomshof har som vana att uttrycka sig rakt och kompromisslöst, vilket inte alltid uppskattas inom politiken. Han för enligt min mening en berättigad kritik mot islam vars religion i många stycken rimmar illa med de demokratiska principer som Sverige representerar. Att “bränna hundra koraner” och att på Twitter ( numera “X” ) skriva att profeten Mohammed var en mördare och slavdrivare är väl åsikter som Jomshof kanske borde lindat in lite bättre.

”I sin aversion mot Sverigedemokraterna nidtolkar Magnus Lo Jomshofs och Söders frispråkighet.”
Annons

Björn Söder skrev på Twitter han “har inget emot homo- eller bisexualitet” så länge sexuell läggning ”inte drabbar oskyldiga” som “involvering av barn och legitimering av pedofili”. Att Söder formulerar sig på detta sätt är att utsätta sig för etablissemangets högljudda klander. Pride är ett heligt fenomen som inte får kritiseras. Dessutom uppfattar jag tåget som ganska sexualiserat och anar att det finns de som drar sig för att ta med barnen dit.

Jag har en stark känsla av att det finns många HBTQ-personer som inte vill gå med i Pride utan bara vill leva sina liv på vanligt sätt. Vem missunnar dem det?

I sin aversion mot Sverigedemokraterna nidtolkar Magnus Lo Jomshofs och Söders frispråkighet. Var femte person du möter står upp för dessa åsikter skriver han. Var tredje person jag möter har enligt opinionsundersökningarna sympatier för det parti vars politik skadat Sverige så djupt att det troligtvis blir svårt att reparera. Det tycker jag är allvarligare än Jomshofs och Söders retorik.

Bo Hjalmarsson, Uppvidinge

Tidigare insändare i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons