Insändare: Problemet är för få läkare

Kenneth Enelund skriver en insändare där han menar att det inte spelar särskilt stor roll om det blir enklare att få tag i sin vårdcentral så länge det inte finns fler läkare.
Insändare • Publicerad 26 maj 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Grundproblemet är att det är för få läkare på regionens vårdcentraler. Att ringa 1177 ger inte fler läkartider.”, skriver Kenneth Enelund.
”Grundproblemet är att det är för få läkare på regionens vårdcentraler. Att ringa 1177 ger inte fler läkartider.”, skriver Kenneth Enelund.Foto: Claudio Bresciani/TT

Grundproblemet är att det är för få läkare på regionens vårdcentraler. Att ringa 1177 ger inte fler läkartider. Min erfarenhet är att om jag väl kommer fram till min vårdcentral gör sjuksköterskan vad hon kan för att hjälpa mig, även om läkartiderna är slut.

Min behandling börjar i och med samtalet med sjuksköterskan. Hon kan organisationen på vårdcentralen och kan bedöma vilken läkartid jag behöver. Att kunna ringa till sin vårdcentral kan anses vara en del av ”Nära vård” konceptet som man håller på att införa. Öka telefontiderna hos våra vårdcentraler i stället för att ta bort dem.

Kenneth Enelund, Linneryd