Annons

Insändarsvar: ”I Tingsryd är 95 procent av omsorgstagarna mycket nöjda med sin hemtjänst”

Det skriver Alliansen i Tingsryd i ett svar på 91-åriga Henny Erlandsson Wallinders insändare.
Insändarsvar • Publicerad 18 juni 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Tingsryds kommun har mycket god kvalitet både i omsorgen och i medarbetarnas arbetsmiljö”, menar Alliansen i Tingsryd.
”Tingsryds kommun har mycket god kvalitet både i omsorgen och i medarbetarnas arbetsmiljö”, menar Alliansen i Tingsryd.Foto: Ida Helgesson

Bästa Henny!

Det är glädjande att höra att du är nöjd med hemtjänsten i Växjö och ser den som ett föredöme. För oss i Alliansen och våra medarbetare inom omsorgen i Tingsryds kommun, vilka går till arbetet med ambition och vilja att göra det allra bästa för kommunens omsorgstagare, känns det mycket tråkigt att höra dig uttala att arbetsförhållandena i Tingsryds kommun är olidliga.

Annons

Det är dessutom anmärkningsvärt att ditt uttalande inte grundas på fakta utan endast hörsägen och ryktesspridning. Det vore intressant att veta hur många av våra cirka 300 användare av hemtjänst som du talat med. Det är givetvis svårt att bemöta lös kritik men vi vill ändå ge lite relevanta fakta angående hur våra medarbetare och omsorgstagare upplever att hemtjänsten fungerar i Tingsryds kommun:

Tingsryds kommun har mycket god kvalitet både i omsorgen och i medarbetarnas arbetsmiljö.

Socialstyrelsen gör regelbundet mätningar av kvaliteten i vården. Man mäter till exempel nöjdhet med den omsorg som ges. I Tingsryd är 95 procent av omsorgstagarna mycket nöjda med sin hemtjänst.

”Med detta sagt så är vi varken snåla eller har olidliga arbetsförhållande.”

Vi mäter kontinuitet som innebär det antal unika medarbetare som en omsorgstagare med 2 eller fler besök per dag möter under 14 dagar. Tingsryd har bäst kontinuitet i hela Kronoberg och mycket bra nationellt. När seniorer runt om i landet bedömer hemtjänst så skattas Tingsryd som den 14:e bästa kommunen när det kommer till utförande av hemtjänst. Vi mäter årligen våra medarbetares synpunkter på sin arbetsmiljö. Den senaste mätningen, alltså i år, visade att 8 av 10 medarbetare är mycket nöjda med sin arbetsmiljö. Man upplever hög motivation i sitt arbete och är generellt nöjda med både styrning och ledning.

Med detta sagt så är vi varken snåla eller har olidliga arbetsförhållande. Vi är stolta över våra fantastiska medarbetare som ger en god vård och omsorg till Tingsryds kommuns omsorgstagare och bidrar till att vi är bland de bästa kommunerna i landet!

Birgitta Arvidsson (KD) ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Karin Olsson (M) vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Annica Hägg Johansson (C) ledamot i vård- och omsorgsnämnden

Läs tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons