GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jag håller andan för framtida elräkningar

Det är obegripligt att det sägs så lite i medierna om de skyhöga elräkningarna.
Insändare • Publicerad 12 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Nilsson/TT

Elkostnaderna är låga i norra Sverige och höga i de södra delarna eftersom den norrländska elen inte går att transportera och eftersom flera kärnkraftverk i söder har stängts.

Många av oss skär ner så mycket som möjligt. Varför reagerar folk så litet och varför accepterar folk denna orättvisa? Det händer inte mycket alls. Regeringen ingriper inte heller. Det verkar finnas få diskussioner om detta ämne.

Jag håller andan för framtida överdrivna elräkningar. Kommer vi att tvingas sitta i kylan den kommande vintern, inte få äta varm mat, duscha, tvätta och diska i kallt vatten och gå i illaluktande, smutsiga kläder?

Leonique Hermans, Urshult

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.