Annons

Jag som skattebetalare godkänner inte att dålig mat

Det är bedrövligt att behöva läsa om hur dålig maten är i Älmhult på coronaavdelningen. Inte nog med att dessa patienter ligger isolerade för covid-19 , man tar ifrån dem en bra och näringsrik måltid.
Insändare • Publicerad 1 mars 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förra veckan skrev Smålandsposten om att ofullständiga måltider serverades till patienter på coronaavdelningen i Älmhults kommun och att personalen lagade egen mat.
Förra veckan skrev Smålandsposten om att ofullständiga måltider serverades till patienter på coronaavdelningen i Älmhults kommun och att personalen lagade egen mat.Foto: Pontus Lundahl/TT

Heder åt personalen på avdelningen som försöker med små resurser laga något gott. Det duger inte att som kostchef hävda att det är ett undantag och att hon inte kände till detta. Det är chefens skyldighet att ha koll på verksamheten. Tydliga direktiv och ett ledarskap som innebär att det serveras en god och näringsrik måltid.

Det är ju inte minst viktigt för att tillfriskna för patienterna. Som chef, ta ansvar och kolla upp ditt ansvarsområde. Jag som skattebetalare godkänner inte att dålig mat serveras någonstans inom kommunen.

Jonny Bergstrand

”Heder åt personalen på avdelningen som försöker med små resurser laga något gott.”
Annons
Annons
Annons
Annons