Annons

Jag tvivlar på att social kompetens behövs i framtiden

Vi har under många år blivit itutade hur viktigt det är med social kompetens och jag tycker verkligen att det är viktigt hur vi beter oss mot varandra.
Insändare • Publicerad 21 september 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Behövs social kompetens i det digitala samhället?
Behövs social kompetens i det digitala samhället?Foto: Naina Helén Jåma/TT

I dag börjar jag dock tvivla om vi kommer behöva någon social kompetens ute i samhället i framtiden, eftersom vi förväntas att boka allt via nätet eller använda knapptryckningar på telefonen för att tala om vad vi vill. Anledningen till att jag i dag började fundera är att jag har försökt nå min vårdcentral vid ett flertal tillfällen sedan i går – den normala telefonsvararen där man trycker in personnummer och telefonnummer går inte igång och när all information är uppläst och efter det val som tidigare tog en till nämnda telefonsvarare, så får man bara beskedet att de har så många samtal att de inte kan ta emot fler och så kopplas samtalet ner.

Innan man kommer till de där få valen – då meddelas det att om man har en e-legitimation så kan man gå in på deras digitala tjänst och sköta sitt ärende där. Har man ingen e-legitimation, så finns det ingen chans att nå vårdcentralen.

Annons

Hur är det med den sociala kompetensen, kommer vi verkligen att behöva den i framtiden?

Maria

Annons
Annons
Annons
Annons