Annons

Killar och tjejer är väldigt lika

Det är så många som följer "tjej och killreglerna" som egentligen inte finns. Att tjejer ska rida, dansa, leka med dockor, ha rosa, lila på sig eller annat sött och gulligt. Killar ska spela fotboll, innebandy, ishockey, ha blått, grönt på sig eller något coolt och häftigt.
Insändare • Publicerad 31 oktober 2012

Men alla ska ju kunna ha på sig på vad de vill, och titta på vad de vill m.m, oavsett kön. Många spelsajter gör också helt fel. De delar upp "tjejspel och killspel". Killspel = action, tjejspel = makeoverspel. När det sedan gäller reklam så ska "tjejreklamen" vara "dockor" i rosa, lila och silver. Men i "killreklamen" ska det vara StarWars i blått, svart och guld. Killar och tjejer är väldigt lika på många sätt. Till exempel att vissa killar tycker om rosa och så tycker vissa tjejer om blått. Några tjejer tycker om att spela fotboll, och några killar tycker om att rida. Men alla vi är lika mycket värda oavsett kön, utseende eller åsikt.

Filippa

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons