GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klimatbonusen gjorde att inte bara höginkomsttagare hade råd att köpa elbil

Replik till Sivert Eklundh.
Replik • Publicerad 17 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Elbilen är fortfarande dyrare än bensinvarianten. Elbilarnas klimatbonus på 70 000 kronor gjorde att inte bara höginkomsttagare utan även medelinkomsttagare hade råd att köpa en elbil. Klimatbonusen kostade staten cirka 7 miljarder kronor. Att sänka bensinpriset 14 öre vid pump och dieselpriset 41 öre kostar staten nästan lika mycket. Vår tids största utmaning är miljöhotet. Pengarna hade gjort större nytta som klimatbonuspengar än bli till en marginell sänkning av drivmedelspriserna.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.