GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kom ned på jorden, Miljöpartiet

Typiskt Miljöpartiet att stryka alla förslag om att sänka bensin- och dieselpriset (Kenneth Enelund, Smålandsposten den 27 oktober).
Insändare • Publicerad 10 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bussen är sällan något bra alternativ, tycker signaturen ”Verklighetstänkande”.
Bussen är sällan något bra alternativ, tycker signaturen ”Verklighetstänkande”.Foto: Jerry Sandberg

I stället vill MP att vi samåker eller åker kollektivt. Båda förslagen är svåra att uppnå. Vi har olika arbetstider, vi har olika destinationer, och var och en åker som passar bäst med hänsyn till sina omständigheter. Kollektivtrafiken håller sig till fasta linjer och passar sällan in precis dit man vill komma, eller vid de tider man måste resa. Om det ens finns en buss att åka med!

Den sämsta trafiken i Växjötrakten hittar man på linje 241 – jag uppmanar Kenneth att kolla linjens tidtabell. Hur kan till exempel en butiksanställd bosatt i Tävelsås eller Jät ta bussen in till jobbet i Växjö? Eller, än värre, ta sig hem igen efter avslutat arbete klockan 18? Bilen är det enda valet, två gånger 25 kilometer plus parkeringsavgifter varje dag. Gissa vad bara de resorna kostar. Men i MP:s ögon är bilister inget annat än miljöbovar, och någon prissänkning på drivmedel vore horribelt. Det finns många andra fall där bilen är det enda alternativet, bland annat barnens behov, skola, fritidsaktiviteter och sociala kontakter.

Kom ned på jorden, MP.

Verklighetstänkande

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.