Annons

Kommunchefen behöver fler ”strategidagar”

Jag läste i Smålandsposten den 25 februari om att kommunchefen bjöd de högsta cheferna i kommunen på alkoholhaltiga drycker vid en strategidag och skickade notan till skattebetalarna. Slutnotan landade på sammanlagt 16 451 kronor, för lokalen, maten och alkoholen.
Insändare • Publicerad 10 mars 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö kommunhus och stationshus.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I kommunchefens blogg skriver hon samma dag som artikeln publiceras om prestige, egoism, maktmissbruk och hat alltid kommer förknippas med denna dag. Hon kanske främst tänkte på Ryssland invasion, men den största delen av inlägget går åt till att bemöta och försvara summan som Växjö kommun använder till så kallad intern representation. Hennes slutsats är att medarbetarna är värda summan som kommunen använder till detta och att ingen skillnad görs på denna personalvård avseende profession, titel eller lön.

Växjö kommun har drygt 7 500 anställda och lägger drygt 5,8 miljoner på intern representation, enligt mina beräkningar blir detta ungefär 770 kr per anställd.

Annons

Åter till toppchefernas dag. När jag delar notan på de tolv cheferna som närvarade så blir det 1 370 kronor. Som kommunanställda har vi hört att kommunens riktlinjer är att inte bjuda anställda på alkohol. I artikeln går det att läsa kommunchefens kommentar att detta var ett väldigt speciellt tillfälle.

Temat för strategidagen var att titta bakåt – ta lärdom och blicka framåt. Cheferna manades till fördjupad diskussion och reflektion. Det kanske behövs en till strategidag på samma tema? Jag har även lite förslag på fler strategidagar för vår kommunchef. En om ödmjukhet, ånger och enklare matematik. En om egoism, maktmissbruk och hur man använder sin privata mejl. Och varför inte en om Växjö kommuns värdegrund.

Kommunanställd

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons