GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristendomen är väl inte opolitisk?

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När ni kallar er Borgerligt alternativ är det väl ett politiskt ställningstagande? Ni är väl Moderata kandidater med ett annat namn så varför klaga på att de andra partierna ställer upp i kyrkovalet? Såvitt jag kan förstå är väl inte kristendomen opolitisk. Skulle det vara så att kyrkan inte ska ta ställning i världsliga (ofta faktiskt politiska) frågor, får jag väl fundera på om jag vill vara med längre.

Arne Persson, Växjö

”Ingen partipolitik i Svenska kyrkan”, skrev tre personer från Borgerligt alternativ i en debattartikel. Nu svarar Arne Persson.
”Ingen partipolitik i Svenska kyrkan”, skrev tre personer från Borgerligt alternativ i en debattartikel. Nu svarar Arne Persson.
Foto: Henrik Montgomery/TT

"Skulle det vara så att kyrkan inte ska ta ställning i världsliga (ofta faktiskt politiska) frågor, får jag väl fundera på om jag vill vara med längre."

Läs mer