GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande är illa informerad

Jon Malmqvist, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, svarar den 9 oktober på ett förslag från St Sigfrids Gille att kommunen borde återskapa ett Biljettcentrum.
Replik • Publicerad 12 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jon Malmqvist påstår helt frankt att det går att köpa biljetter ”till de allra flesta arrangemang i Växjö bland annat hos Cultix”. Jon Malmqvist är illa informerad. Cultix säljer biljetter till Musik i Syd, Musica vitae och Regionteatern, men inte till Konserthusets arrangemang. Dessa säljs mestadels via Ticketmaster, som inte har något platsombud i Växjö. Så påståendet om ”de allra flesta arrangemang” verkar synnerligen illa underbyggt.

Vi undrar också vilken mer butik som säljer biljetter eftersom Malmqvist skriver ”bland annat hos Cultix”.

Det är alltså inte korrekt att påstå att det i praktiken redan finns ett Biljettcentrum. Och det saknas dessutom en evenemangskalender, som ger överblick över vilket kulturutbud som finns framåt i tiden. Vi efterlyser fortfarande ett politiskt initiativ i ärendet.

För Gillesrådet, St Sigfrids Gille

Ingrid Stålne, Bengt Hägerstrand, Ingemar Swalander

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.