GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lägg ned Hyresgästföreningen

Nu har en representant från Hyresgästföreningen gått ut med en debattartikel i Smålandsposten, med en del förslag på ett rättvisare boende. Där även han vill införa moms på hyrorna. Mycket dåligt förslag. Hyresgästföreningen har gjort sitt i denna region och är en organisation som är toppstyrd och där de som vill ha en ändring till det bättre effektivt mobbas ut.
Insändare • Publicerad 21 oktober 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hyresgästföreningens logotyp på fasaden vid Globen i Stockholm.
Hyresgästföreningens logotyp på fasaden vid Globen i Stockholm.Foto: Helena Landstedt/TT

Det är allmänt känt hur denna förening arbetar och därför har många lämnat föreningen. Det ska bli intressant att få ta del av hur de tänker klara av den kommande hyreshöjningen. Vi avhoppare vet hur svaga förhandlarna är och för min del får ingen i denna förening förhandla om min hyra, den förhandlar jag om själv om horribla höjningar tänker införas.

Fastighetsägare ska inte komma här och gnälla om täckning för höjda utgifter. Hur skulle det se ut om jag som pensionär skulle kontakta Pensionsmyndigheten med kravet på en pensionshöjning för att täcka mina höjda kostnader för, mat, el, drivmedel och allt annat övrigt… skulle jag få mer pension då?

Fastighetsägarna får faktiskt ta av den vinst de har fått in och täcka sina kostnader. Värdeöverföringar i miljonklassen (Växjö), till annan verksamhet som nu pågår, borde lagligt förbjudas. Och det finns faktiskt utrymme att i denna svåra tid införa ett hyresstopp. Söker man på Google under fastighetsbolagens värdeöverföringar, så ser man att under de senaste åren har det skett överföringar i miljardklassen i Sverige. Hyresgäster ska inte dubbelbeskattas och den förening som finns i Växjö borde läggas ned, den fungerar inte som den ska.

Barbro Åhman, Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.