Landsbygdsavdrag i stället för sänkt bensin- och dieselpris

SD ville i en insändare i Smålandsposten ha sänkta bensin- och dieselpriser för att rädda landsbygden. Jag tycker det är helt fel att storstadsbor då också får sänkt bensin- och dieselpris. Det är i storstäderna som utsläppen och bland annat däckslitage ställer till de största miljöproblemen.
Replik • Publicerad 17 april 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sänkta bensin- och dieselpriser för att rädda landsbygden är fel väg att gå, tycker Börje Svensson.
Sänkta bensin- och dieselpriser för att rädda landsbygden är fel väg att gå, tycker Börje Svensson.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Här inträffar åtskilliga extra dödsfall till följd av luftföroreningar och barnen lider också. Om storstadsbilister får sänkt pris på diesel/bensin så kommer med säkerhet körandet öka med bränsleslukande SUV-ar liksom övrig biltrafik och ytterligare försämra luftkvaliteten. Troligtvis saktas också övergången till elfordon upp. Det är i storstäderna som eldrift gör störst nytta.

Det skulle, enligt min mening, vara betydligt billigare att ge alla landsbygdsbor ett avdrag som täcker en väl tilltagen körsträcka, även om vissa "fuskare" från storstäderna skulle tjuvskriva sig på landsbygden. Kan man hoppas att SD tänker ett varv till i sin jakt på landsbygdsröster?

Börje Svensson

”Kan man hoppas att SD tänker ett varv till i sin jakt på landsbygdsröster?”