GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt Berghälla finnas kvar!

Lessebo är kommunens centralort och där är det nära till allt, lätt att ta sig dit. Apotek, vårdcentral, ambulans, brandkår, tandläkare, polis med mera, det man behöver finns i Lessebo. Blir man sjuk så får man snabb hjälp till allt. Behöver man vårdas utanför hemmet så finns även Berghälla. Att flytta alla från Berghälla som ligger långt iväg och i utkanten är helt orimligt!
Insändare • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Äldreboendet Berghälla i Lessebo.
Äldreboendet Berghälla i Lessebo.Foto: Johannes Turstam

En sämre arbetsmiljö som består av mögel och fukt et cetera åtgärdar man, man avvecklar inte problemet. Man åtgärdar. Att spara pengar gör man inte genom att inte renovera. Man tar tag i problemen i stället. Att det finns många lediga platser i Kosta till exempel, det tar man itu med genom att spara pengar. Att det finns flera lediga tjänster i Kosta, det tar man tag i och ifrågasätter varför många har slutat i Kosta. Man drar inte in Berghälla på grund av att stället behöver renoveras.

På Berghälla vill ingen flytta, de trivs och känner sig som en stor familj. Vill man jobba på ett annat ställe så tar man tag i det problemet själv genom att söka dit.

Vill man flytta så söker man sig till ett annat ställe. Man har ett val för vi befinner oss i Sverige och 2022. Att tvångsflytta personal och boende på grund av en normal renovering som blir efter så många år är helt normalt.

Ingen skulle komma hem till just ditt hus och bara avveckla och säga att nu får ni flytta, eventuellt även sära på er familj för ni har mögel och fukt i hemmet.

Gör om, gör rätt.

Ni avvecklar inte ett ställe, utan ni avvecklar liv. Liv hos människor som känner sig trygga och vill leva sina sista år. Ni leker med känslor och levande varelse.

Det är inte vårt fel att ni sparar pengar på fel sätt, så ta ansvar i stället för era fel och brister. Låt Berghälla finnas kvar, centralortens servicehus och nära till allt!

Renovera efter hand och låt Kosta sedan flytta in till Berghälla om ni nu måste avveckla ett ställe. Inget ställe borde avvecklas egentligen då det inte är lösningen på er budget. Lösningen finns på ett annat sätt som vi alla är medvetna om men låt våra äldre få ett värdigt slut och känna sig trygga. Snart är det dags för just dig att få uppleva hur det är att bli gammal i Lessebo kommun!

Skattebetalare som vill ha värdiga liv

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.