GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt landsbygden få leva!

I stort sett hela mitt liv har jag bott på landsbygden. Jag har åkt alla de där extra långa turerna till skolan med olika omvägar. För bor man på landet så får man ju skylla sig själv, eller hur?
Insändare • Publicerad 12 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Jeanette Håkansson

All service finns i de centrala delarna och ska det läggas någon extra krona utanför tätorterna så skriks det ofta högt från de ansvariga.

Men vi på landet och i byarna finns ju också och ska kunna få behålla skola och andra aktiviteter för de som bor här och kämpar med långa pendlingsavstånd och liten service.

Vi är vår bygd och vi är stolta över den samt vill att den ska leva året runt och inte bara på sommaren med turisterna.

Det är lika långt åt båda hållen att åka. Även om jag förstår att många saker inte kan finnas i alla mindre samhällen och byar så låt oss i alla fall få behålla det vi nu ändå har.

Tänk om kommunerna kunde tävla med varandra om att skapa den mest attraktiva landsbygden. Vi ser ju hur huspriserna ökar allt mer utanför tätorterna, inte minst i dessa tider med corona. Trots allt så är det ju vi på landet som har förmågan klara av en storm eller annan kris. Så slakta inte landsbygden – vi är rätt bra att ha och få komma till när strömmen har gått i tätorten.

Jeanette Håkansson, Djuramåla, Tingsryd

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.